Mike, die vandaag zijn 23e verjaardag viert, heeft goed stand gehouden de vierde etappe van de Vuelta. Regelmatig zagen de tv-kijkers hem voor in het peloton rijden. In de lastige, steile slotkilometers naar de finish in Vejer de la Frontera  moest hij 3.11 min. toegeven op ritwinnaar Valverde, die Sagan naar de tweede plaats verwees. 

"Ik ben gewoon rustig naar boven gereden, maar ik begon wat meer van voren. Daarom zit ik in het begin van de klim wat voor de rest", vertelt Mike.
"Verder was het vandaag niet echt spectaculair. Het ging redelijk in de wedstrijd. Er werd hard gereden. En ... het is hier in Spanje niet zo vlak als het lijkt."
Als 77e kwam hij in het wiel van ploeggenoot Maarten Wynants over de streep. In het algemeen klassement steeg hij vier plaatsen. Hij staat nu 67e. 

Huldiging
Voor de start werd Mike vanmorgen met zijn ploeggenoten gehuldigd. Gisteren won LottoNL-Jumbo namelijk het dagploegenklassement.

Vijfde rit
Morgen starten de renners in Rota voor een etappe van 182 km die hen naar Alcalá Guadaira brengt. De wegen in het binnenland van de provincie Sevilla zijn volkomen vlak.