Op de eerste dag van de Vuelta stond een ploegentijdrit stond van 7,4 kilometer op het programma. Het smalle traject langs de kustlijn bij Marbella had iets weg van een 'veredeld' fietspad. Eigenlijk een onwaardig begin van een grote ronde. Eergisteren besloot de UCI dan ook om de resultaten alleen mee te tellen voor het ploegenklassement. Wel zou de eerste renner van de winnende ploeg de rode leiderstrui mogen aantrekken.

Gemiddelde boven de 53 km p/uur

De LottoNL-Jumboformatie met Mike werd uiteindelijk knap vierde in 8 minuten en 18 seconden. Dat betekende toch nog een gemiddelde van 53,4 kilometer per uur. De Lotto-Jumbo's verloren daarmee slechts acht seconden op BMC. De Nederlandse ploeg mocht wel een tijdje in de hotseats verblijven (zie foto).

Reactie Mike
Mike: "Veel ploegen reden toch volle bak. Daarom kunnen we met een vierde plaats dik tevreden zijn. Ik kon ook mijn werk goed doen. Dit soort ritjes ligt me wel. Ben klaar voor het ├ęchte werk vanaf morgen."

En het parcours ? "Er zaten behoorlijk wat gaten en putten in de weg. Maar toch wel mooi, als je zoals wij niks te verliezen hebt. Het had ook geen zin om met negen te rijden, omdat het zo technisch was."