Met een overwinning in de proloog van de Franse rittenkoers, de Tour de l’Ain heeft Mike zijn eerste zege als prof binnen. In de openingstijdrit in Bourg-en-Bresse bleef hij de Fransen Alexandre Geniez, Marc Sarreau en Jimmy Engoulvent nipt voor. Het verschil met Geniez was slechts 0,66 seconden. Mike liet over de 3,8 kilometer een gemiddelde van 50,44 kilometer per uur noteren.

"Mooi proloogje, hoewel het parcours minder technisch was dan ik had gehoopt. Ik startte goed en hoorde halverwege mijn tijd ten opzichte van Twan (Castelijns, red.). In het laatste stuk kon ik nog goed versnellen en pakte ik nog een paar prima bochten. Deze zege is binnen en die pakken ze me niet meer af ", jubelde Teunissen na zijn inspanning.

Parcoursrecord
Teunissen, die vorige week al tweede werd in de Prudential RideLondon & Surrey Classic, verbrak met zijn tijd van 4'31'' het parcoursrecord dat in 2011 was neergezet door Wilco Kelderman. "Ik moest gemiddeld meer dan 50 kilometer per uur rijden en dat is niet makkelijk op een parcours met twee secties met lastige bochten, maar in Londen ging het goed en ik wist dat die vorm niet weg kon zijn."

Gele trui
De gele trui hangt vandaag tijdens de eerste etappe (over 153 kilometer) fier om de schouders van Teunissen en de jonge hardrijder gaat er alles aan doen om het tricot te behouden.

"Ik wil me de komende dagen mengen in de sprints en bonificatieseconden pakken. In de massaspurts wordt Nacer Bouhanni zeker een probleem, maar als ik goed geplaatst zit, kan ik hoog eindigen. En laten we nou net enkele jongens mee hebben die weten wat er komt kijken bij een sprint."