Bijna mee in vroege vlucht in korte, maar lastige rit

De achtste etappe kende zijn start en finish in de hoofdstad Bern. De slechts 152 kilometer lange rit, één dag voor de afsluitende tijdrit, deed sommigen wellicht hopen op een gemakkelijke dag.
Dat was zeker niet zo, want er werd weer volop gekoerst. In de beginfase ontsnapten negentien renners onder wie belangrijke namen zoals Kwiatkowski, Bennati, Barguil, Trentin en Albassini.

Miste de vroege vlucht
Mike: "Ik zat direct na de start mee met een kopgroep van twaalf renners. Toen ook al met Kwiatkowski, die duidelijk op zoek was naar een dagzege. Maar ook Stybar en Frank Schleck zaten mee. Toen we teruggepakt werden, gingen de negentien, die uiteindelijk streden om de zege. Het was een lastig rondje met toch 2000 hoogtemeters in die 153 kilometer. Het viel ook nooit écht stil. Het waren vier grote omlopen met twee beklimmingen. Ik heb op 25 kilometer van de meet Robert Gesink afgezet en ben toen uitgebold naar streep."

Afsluitende tijdrit
Dat het lastig was, bleek ook wel uit het aantal opgevers. Morgen staat een individuele tijdrit op het programma over 38,4 kilometer. Het parcours in Bern is gelijk aan de omloop in 8e rit. Mike: "Voor een tijdrit is die omloop ook veeleisend. Op en af met veel tempowisselingen. Voor mij wordt het vooral een zaak om goed door te kachelen. Ik wil er ook snel vanaf zijn! Ben ook na negen toe aan wat rust. Er is flink gekoerst."

Klassement
In de daguitslag werd Mike 111e (wat heeft hij toch met de 11 …) op 13 minuten en 1 seconde. In het algemeen klassement staat hij 103e. De dagzege ging naar de Kazach Alexey Lutsenko van het Team Astana. De Fransman Tibaut Pinot blijft de leider.

Back to Top