1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een tijd van 5 minuten en 57 seconden werd Mike vandaag 40e in de proloog van de Ronde van Zwitserland. Hij had een achterstand van 16 seconden op winnaar en provinciegenoot Tom Dumoulin. Het gemiddelde van Mike over 5,1 kilometer was bijna 51,5 kilometer per uur. Het parcours in het kleine plaatsje Ritsch-Rotkreuz aan de Zugersee kende een goed wegdek, een paar viaductjes en liep lichtjes naar beneden.  

In goed gezelschap
In het klassement was Mike in goed gezelschap, want Mark Cavendish, John Degenkolb, Alexander Kristoff en Daniel Moreno reden bijna dezelfde tijd als de Noord-Limburger.
Mike startte – in tegenstelling tot de Ronde van Californië -  nu wel met een tijdritfiets. Gisteren en vanmorgen maakte hij nog wat kilometers om aan de houding te wennen.

Tevreden reactie
Mike: "Qua houding is er nog wel iets te verbeteren, maar dat komt wel. Ik ging snel van start met 1 minuut en 7 seconden over de eerste kilometer. Dat was een van de betere tijden. Maar het was ook wel wat te snel. In het stuk dat licht naar beneden liep, verloor ik dan ook wat tijd. Maar ik ben best tevreden met een 40e plek op dit niveau. Morgen kunnen we gelijk aan de bak. We hebben een lastig ritje waarbij we tweemaal de beklimming Michaelkreuz doen. Een beklimming van ongeveer 4 kilometer met een gemiddelde percentage van 10%."