1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede rit van de Amgen Tour of California van Nevada City naar Lodi kreeg eenzelfde verloop als de eerste etappe. Het profiel van de etappe was vooral in het begin heuvelachtig, daarna werd het vlak. Ook nu al snel een kopgroep van vier renners met Daniel Oss (BMC). In het peloton controleerden Etixx en Tinkoff en zaten Mike en zijn ploegmaats steeds goed voorin.

"Er zaten toch 1600 hoogtemeters in de eerste negentig kilometer, dus gemakkelijk was het zeker niet. Op tien kilometer van de meet viel Tom van Asbroeck. We hebben toen besloten dat Sepp Vanmarcke zou meesprinten en ik bij Robert zou blijven", aldus een tevreden Mike.

Goed voorin geplaatst
Mike eindigde goed voorin als tweeëntwintigste en schoof ook in het jongerenklassement door naar een zevende plaats. De rit werd opnieuw gewonnen door Mark Cavendish, die Peter Sagan nipt versloeg. De Nederlander Wouter Wippert werd derde.

Ambiance en vooruitblik
Mike is erg te spreken over de ambiance. Er is veel belangstelling is bij start en finish. "Het publiek is écht enthousiast. Bij de start wordt dagelijks het volkslied gespeeld. Echt Amerikaans dus",  vertelt Mike.
Mike had een paar dagen last van zijn keel en sliep alleen op een kamer. Nu is hij weer verenigd met roomie Jos van Emden. Vandaag  wacht een lastige rit met zes beklimmingen, waarvan één klim van 7 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 8%. "Ik probeer mee te zitten, anders werk te doen en zo lang mogelijk aan te klampen."