Voorstelling ploeg

Op vrijdag 9 januari werd het nieuwe Team LottoNL-Jumbo aan de voltallige Nederlandse pers voorgesteld. Na de presentatie was er veel belangstelling voor Mike. Verschillende journalisten wilden een gesprek met hem voeren.

Interviews
Zo maakte journalist Robin van der Kloor een pagina groot interview in Dagblad De Limburger. Het bericht kunt u hier lezen.

Van der Kloor is bekend van zijn in juni 2014 verschenen boek Laurens ten Dam, waarvoor hij in 2013 een jaar lang cultheld ten Dam volgde. Het resultaat is een openhartig boek over de geloofwaardigheid van het moderne wielrennen.
Ook de wielersite Wielerflits publiceerde 17 januari een Weekendinterview met Mike. Eerder maakte Cyclingonline een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen.

Neo-pro’s in de voorbeschouwingen

Op veel bekende websites in Italie, België en Engeland komt Mike voor in de top tien van de talenten die hun debuut maken op het hoogste niveau.

Mike: "Ik heb inderdaad verschillende berichten ontvangen en heb gezien dat wielerkenners mij hoge kansen toedichten in dit eerste seizoen. Dat doet mij goed. Maar ik vind zelf dat het meevalt. Roubaix en Tours… Ja dat zijn mooie overwinningen. Maar ik denk dat er wel tien betere beloften waren afgelopen wegseizoen. Het is aan mij om het te bewijzen."

Goesting
Met de trainingen loopt het goed. Mike vertrekt dan weliswaar met een kleine trainingsachterstand, maar wel met veel 'goesting' naar het trainingskamp in het Spaanse Mojácar.

 

Piet Verstappen overleden
Na een slopende ziekte is Piet Verstappen op donderdag 15 januari overleden in zijn woonplaats Ysselsteyn. Piet werd slechts 71 jaar oud.

Piet, die tot de vriendengroep van Mikes opa Theo behoorde,  was een supporter van het eerste uur. Zelfs in het buitenland bezocht hij koersen van Mike. Ook trainden ze wel eens samen. Op zijn ziekbed was hij nog erg geïnteresseerd in alle wielernieuws rond Mike.

De leden van de supportersclub en Mike wensen de familie en vrienden veel sterkte  bij het verwerken van dit verlies.