1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike sprintte vandaag in Rund um Köln (UCI 1.1.) naar een vierde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Danny van Poppel. Hij won de sprint van zo’n veertien renners, die overbleven na de laatste beklimming op twintig kilometer van de meet. De beide Lotto Dstny-Belgen Milan Menten en Jasper de Buyst werden in die volgorde tweede en derde.

Vroege breuk in het peloton
De veertien hadden zich losgemaakt uit een nog grotere kopgroep van meer dan 30 renners. Al na vijftig kilometer zorgden de Bora hansgrohe formatie voor een splitsing in het peloton. De heuvels rondom Bergisch Gladbach en Köln en de 2700 hoogtemeters hielpen mee bij dez schifting.

Mike en zijn ploegmaats Kuypers, Bussato en Page waren ook attent mee in de eerste groep. Maar de Duitse BORA formatie had zelfs zes renners mee. En probeerde deze situatie te gebruiken in de heuvelzone. Maximilian Schachmann was de eerste vooruitgeschoven pion. Hij sloeg al snel een gat van 30 seconden en liep uit naar 50 seconden, maar verloor ook wat van zijn pluimen.

Slotfase, weer uitdunning
In de laatste 60 kilometer lagen nog vijf serieuze heuvels, met daaronder de Ferrenberg (1,2 km), de Sand (700 meter) en Schloss Bensberg (1,1 km). Daarna waren de laatste 20 kilometer zo goed als vlak richting Köln.

Die laatste beklimming moest voor de laatste afscheiding zorgen en dat gebeurde ook. De veertien maakte zich los en grepen Schachmann weer bij de lurven. Groenewegen werd op dat moment gelost en kon niet meer terugkomen. Lotto Dstny wilde er een sprint van maken voor Menten, terwijl BORA-hansgrohe Danny van Poppel mee had zitten. Mike had ook een plan uitgewerkt en had veldrijder Gerben Kuypers nog mee.

Sprint Rundum KolnNipt voor Danny van Poppel
In de sprint ging van Poppel vroeg aan. Maar Milan Menten kwam nog sterk aandringen, maar miste de overwinning nipt. Mentens ploegmaat de Buyst werd derde. Mike zat daar weer achter en kon zich als vierde klasseren.

Reactie Mike
Mike: “Het was een vreemd moment in het begin van de wedstrijd. Op een smalle strook moesten enkele renners voet aan de grond zetten. Iedereen, die daar door kon was toen weg. Waarna ook BORA nog eens doortrok. Zo waren er nog veertig renners over. Toen was de koers gedaan en zaten wij op ons gemak. In extremis bleven we met een iets kleinere groep over en ging ik voor de sprint. Het plan was om op 400 meter voor de streep niet als eerste door de bocht te gaan. Maar zowel BORA als Lotto Dstny hadden allebei nog twee renners. Daardoor zat ik een aantal lengtes verder. En zat er niet meer in dan een vierde plaats. Toch een goed gevoel, zeker de laatste dagen. En daar kunnen we mee door. Op naar de Ronde van Noorwegen vanaf de volgende week vrijdag.”

>