1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mikes ex-ploegmaat Dylan Groenewegen heeft voor de vijfde keer de Nederlandse klassieker Veenendaal-Veenendaal op zijn naam geschreven. In de massasprint van zeventig renners was hij sneller dan de Kleijn en Welsford. Mike kwam als 21e over de finish en moest in de laatste bocht uitwijken voor een net-niet-valpartij. Hij liet zich wel zien in het laatste koersuur en probeerde iets te forceren samen met de wind, maar kreeg weinig steun.

Veenendaal-Veenendaal, die dit jaar meetelde voor de Lotto Cycling Cup werd verreden op een lokale ronde van zo’n 35 kilometer. Deze moest vijf keer afgelegd worden. In totaal slechts 176 kilometer.

Kopgroep van zes

Max Kroonen, Bodi del Grosso, Wouter van de Weerdhoof, Rick Ottema, Axel van der Tuuk en Björn Bakker kwamen in de vlucht van de dag, alleen dus maar Nederlanders. Ze kwamen tot een voorsprong van twee minuten. Maar met nog 25 kilometer voor de boeg was de voorsprong nog steeds vijftig seconden. Waarbij ook nog eens 10 tot 15 renners tegen het wegdek sloegen.

Toch de massasprint

Maar de massasprint was onvermijdelijk. Max Kroonen probeerde het nog in zijn eentje, maar ook hij moest capituleren. Alpecin-Deceuninck had de trein goed op de rit in de laatste kilometer, maar Groenewegen zat in het wiel van hun sprinter Jakub Mareczko. De Nederlander van Jayco AlUla kwam er met veel snelheid uit en wist de winst binnen te halen. Voor de vijfde keer dus in deze klassieker rondom Veenendaal.

Benen waren goed, maar wind en medewerking te weinig

Mike: “Het was weer een mooie dag, met een koers in Nederland. Er stond wel veel wind, maar die stond eigenlijk niet top top! En er was ook best veel controle van de sprintersploegen. En dat waren er een stuk of vijf, die hoopten op een massasprint. En dan weet je ook dat het lastig wordt. Op zo’n veertig kilometer hebben we het wel geprobeerd. Maar goed als je dan geen hulp krijgt, weet je ook dat het weinig zin heeft. Vervolgens zat Mikhels nog achter een valpartij en kreeg ik nog een kans om te sprinten. Maar ik zat in de laatste bocht ook nog eens half tussen een valpartij en moest uitwijken in de buitenbocht en verlies ik te veel snelheid. Dus dat was geen goede sprint, spijtig! Maar de benen waren wel goed en gaan we kijken of we er morgen in Rundum Köln iets van kunnen maken.”