1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een pittig parcours met ruim tweeduizend hoogtemeters wachtte de renners in Circuit de Charleroi  Wallonie. Na zijn hoogtestage in Andorra kon Mike In Charleroi een rugnummer opspelden voor een koers bij de thuishaven van de sponsor. Maar na honderd kilometer wedstrijd veranderde het verwachte wedstrijdverloop ingrijpend. Een aanrijding tussen twee motorrijders – een seingever en een agent ­– noodzaakte de wedstrijdleiding ertoe de koers te neutraliseren om de hulpdiensten hun werk te laten doen. Anderhalf uur stonden de zes koplopers en het grote peloton op een verlaten weg tussen de groene velden.

Volle bak
Na de herstart was het meteen 'volle bak koers', want de rit was ingekort tot 45 km. Mike toonde zich steeds met zijn ploeggenoten van voren.

Een poging om met enkele ploegen waaiers te vormen leverde niets op, net als een demarrage van Mike op een klimmetje. Al vlug werden de koplopers ingehaald, maar de wedstrijd viel nooit stil. Op alle hellingen vielen renners aan, maar een massasprint was onvermijdelijk.

Wallonie A 18 05 2023 13 06 36

18e plaats
Jordi Meeuw (Bora) pakte de zege voor Taminiaux (Alpecin) en Kielich (Alpecin). Eerste man van Intermarché was Madis Mihkels. Vorig jaar ging de overwinning in de thuishaven van zijn ploeg nog naar Andrea Pasqualon. In het sprintgeweld kwam Mike als 18e over de meet.

Je koerste zeer aanvallend. Tevreden over je koers? "Ja gister nog een lange reis dag erop zitten, dus wilde ik beetje hobbyen want wist wel dat het nog niet top was."
Een peloton staat anderhalf uur stil tussen de groene velden. Een vreemde ervaring? "Ja was een vrij heftig, berichten die we kregen waren niet hoopgevend …"
Hadden jullie een aangepast strijdplan na de herstart? "Met inkorten wisten we ook dat het een te gemakkelijke koers was, dus zou er veel volk zijn dat nog meekon."
De verkorting van de afstand was nadelig voor jou? "Het ging wel aardig, maar ik miste wel wat frisheid. Wel konden we als ploeg lekker een beetje koersen, wat ook altijd wel leuk is. Op 't laatste trokken we de kaart Mikhels, die uiteindelijk niet helemaal de ruimte had en 8e werd."

 

Zaterdag en zondag is Mike actief in respectievelijk Veenendaal-Veenendaal Classic en Rund um Köln.