1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

"Om 3 uur kom ik toch niet meer in beeld ūü§™", appte Mike net voor de start, want echt fit was hij nog niet. Maar gelukkig pakte dat anders uit: kilometerslang maakte hij immers deel uit van de kopgroep in Gent-Wevelghem en kleurde hij mee de koers.

Kletsnat en koud
Als laatste ploeg werd Intermarch√© vanmorgen Op Grote Markt in kletsnat Ieper voorgesteld. Warm ingepakt zwaaide Mike naar het publiek en zocht daarna weer even de warme bus op. Tegen 11.00 uur  konden de renners voor de start nog even schuilen onder de indrukwekkende Menenpoort, maar daarna gingen ze bij een temperatuur van 5 graden de regen in, op weg naar plugstreets, mogelijke waaiers en hellingen als Baneberg, Monteberg, Kemmelberg.

Vroege vlucht
Al snel kwam de vroege vlucht tot stand: Lewis Askey (Groupama-FDJ), Johan Jacobs (Movistar), Milan Fretin (Flanders-Baloise), Luca Van Boven (Bingoal-WB) en Colin Joyce (Human Powered Health). Een poging van te Taco van der Hoorn (Intermarché) om de oversteek naar de koplopers te maken mislukte.

Mike knokt zich naar kopgroep
Even later geraakte Mike echter weg uit het peloton en met Jente Biermans Arkéa), Elmar Reinders (Jayco), Aarom Poucke (Flanders), Guillaume van Keirsbulck (Bingoal) en Sandu Dujardin (Total). Na kilometers lang knokken konden zij aansluiten bij de kopgroep. Op dat moment waren er nog 165 km te gaan. De voorsprong schommelde steeds rond de vijf minuten.


Bijna 100 km in de kopgroep
Het onvermijdelijke gebeurde op de 70 km voor de aankomst. Bij de tweede maal Kemmelberg streek het uitgedunde peloton neer op de vluchters. Uiteindelijk slaagden de Jumbo's Wout van Aert en Christophe Laporte erin bijna twee minuten voorsprong te nemen en kon Laporte de overwinning op zijn naam schrijven. Achter Van Aert sprintte Vanmarcke naar de laatste podiumplaats. Mike die na zijn lange inspanning het peloton liet gaan, kwam op elf minuten als 91e binnen in een groep waarin meer renners uit de oorspronkelijke kopgroep zaten.

Hoe ben je in de kopgroep geraakt? Ja was eigenlijk niet de bedoeling, zeker niet hoe ik nu er bij rij , We wilde Taco meehebben, maar die kan natuurlijk niet op alles springen. Dus ik sprong een keer mee en zowaar … wel we reden weg. We moesten wel nog heel lang achtervolgen, want de eerdere groep wachtte niet op ons."
Fitter vandaag? "Het voelde al meteen niet echt goed, maar ik heb er het beste van gemaakt."
Gelost op de Kemmel, en daarna? "Ja, het was beetje ongelukkig dat peloton terugkwam net voor de tweede beklimming van de Kemmel. Toen moest ik inderdaad lossen en ben ik met een groepje naar de meet gereden."