1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vorige week woensdag schrapte een niet fitte Mike Milaan-Turijn, om zondag zo goed mogelijk aan de start te kunnen verschijnen van Milaan-San Remo. Maar ook daar bleek dat hij nog niet echt hersteld was. Gisteren meldde Mike dat hij zich nog steeds niet top voelde voor de E3 Saxo Classic. Bovendien kampten meer ploegmaats met dat probleem en zag de ploegleiding zich genoodzaakt op het laatste moment de selectie voor vandaag aan te passen.  

Prachtige koers
Na de start in natte omstandigheden konden vijf renners een voorsprong van maximaal 4 minuten nemen. Dries De Bondt slaagde er eerste in de oversteek te maken en op tachtig kilometer van de finish sloten Van der Poel, Van Aert, Pogacar en een twintigtal anderen aan. Van Intermarché was alleen Laurens Rex mee. Vanaf de Taaienberg ontspon zich een prachtige wedstrijd op o.a. de Paterberg, Oude Kwaremont en Tiegemberg.

Kragh Andersen, Mohoric, Van Hooydonck moesten als laatsten Van Aert, Van der Poel en Pogacar laten gaan. In de eindsprint van de drie tenoren slaagde Van Aert erin zichzelf op te volgen als winnaar van de E3 door Van der Poel en Pogacar overtuigend te kloppen.

Intermarché op de sukkel
Laurens Rex arriveerde als 30 op ruim zeven minuten, op meer dan acht minuten kwam Mike (67e)  binnen in een grote groep. Hierin zaten ook Loïc Vliegen (81e), Hugo Page (88e) en Madis Mihkels (90e). Biniam Girmay en Drie de Poorter stapten onderweg af.

Fit genoeg om echte te koersen? "Tja, het ging niet echt goed …"
Hoe verliep jouw koers na deTaaienberg? "In een groepje naar de meet gereden."
Speelde ziekte een rol in de ploeg? "Met niemand ging het eigenlijk goed."