1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Om 10.30 u vertrok het peloton in Follonica voor een tocht door Toscane en Umbrië.

De vroege vluchters mochten met vieren strijden om de bergpunten op de beklimmingen van  De Passo del Lume Spento (12,4 km aan 3,9 %) en de La Foce (3,4 km aan 5,4 %). Voor de tv-kijker leek het saaie rit te worden, want de laatste koplopers werden onverwacht vroeg gegrepen en de treintjes van ploegen hielden lang alles onder controle.

Vlam in de pan
Maar 10 km voor de finish in Foligno benutte Jumbo-Visma de wind om het peloton uit elkaar te trekken. Ook Biniam Grimay was met andere klassementsmannen mee in het eerste groepje van een twintig renners. Met nog 3 km te gaan slaagde Mike erin om met een flinke groep weer aan te sluiten.

3e en 17e
In de hectische slotmeters wist Jasper Philipsen het kopwerk van Van der Poel perfect af te ronden en zo de eerste seizoenszege te boeken voor zijn ploeg Alpecin. Grimay sprintte naar plaats 3 en Mike kwam als 17e binnen. In het algemeen klassement staat hij nu 44e. Ganna blijft leider.

 

 

Wat een finale! Hoe kwam Biniam in de eerste groep? "Ja, de jongens deden een superinspanning om 'm terug voorin te krijgen, ik zat net erachter en kon niet mee schuiven."
Je kwam weer aansluiten en toen ... "Toen moesten we scherp zijn voor als het weer samen kwam. Heel even kwam ik uit bij Bini, maar daarna was het zo chaotisch en technisch dat ik hem kwijtraakte en er niet meer bij kwam. Maar met zijn derde plaats deed hij inderdaad nog een goede sprint."
En morgen? "Ja een heel lange dag, de wekker gaat rond 6.30 uur. En dan ook een lastige dag. Ik ben benieuwd, maar ik heb nog niet goed gekeken."