1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Jakob Jakobsen won vanmiddag de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. Hij klopte in de straten van Follonica de Belg Jasper Philipsen en Fernando Gaviria. Die laatste ging de spurt al van ver aan, maar werd in extremis nog geremonteerd. Het verschil met de Belg Philipsen was bijzonder klein.

Sprintvoorbereiding Mike

Mike deed zijn werk in de voorbereiding voor Biniam Girmay. Op zo’n 900 meter van de meet kwam hij ‘vrij’ en op kop. Hij moest daardoor nog even inpikken bij de Alpecin-Deceuninck renners. Daarna kwam hij los en trok hij de sprint aan tot op zo’n 250 meter van de meet. Girmay werd vierde achter de drie genoemde sprinters: Jakobsen, Philipsen en Gaviria. Mike bolde als 42e over de streep in dezelfde tijd als de sprinters. In het algemeen klassement staat hij nu 55e op 1:21 minuten.

Langs de Tyurreense Zee

In Tirreno-Adriatico koersten de renners vandaag langs de Tyrreense Zee van Camaiore naar Follonica. Onderweg één behoorlijke klim van 5 kilometer aan 4%. Na een eerste passage vlakbij de streep in Follonica, volgde er nog een lokale ronde van 22,1 kilometer. Met daarin een kleine puistje  van 1,3 km aan 6% op zo’n tien kilometer voor de meet.

Wout en Mike rit 2 Tirreno ADe vijf onbekenden

De vlucht van de dag met vijf onbekenden: Davide Bais, Mirco Maestri, Stefano Gandin, Alessandro Iacchi en Roland Thalmann. De vijf koplopers kregen maximaal drie minuten en maakten zich vooral druk om de punten voor de bergtrui en de tussensprints. Er bleven uiteindelijk drie renners over, t.w.: Iacchi, Maestri en Thalmann. Maar die werden ook in het laatste half uur gegrepen. Op het laatste klimmetje naar de finish gebeurde er nagenoeg niks en dus stond een eerste massasprint in de sterren geschreven.

Afloper voor Bini

Mike: “We deden alles goed, maar Bini had de laatste kilometers een afloper. Dus het was gewoon proberen om er het beste uit te halen. Hij raakte me net voor de vod een beetje kwijt. Dus eigenlijk nog best knap dat hij nog vierde werd. Want na de finish kon je de band indrukken tot op de velg.”

Hieronder de uitslag: