1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Italiaan Filippo Ganna heeft in Lido di Camaiore de eerste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Hij was in de individuele tijdrit over 11,5 kilometer veel sneller dan de rest van de deelnemers. Hij klokte 12 minuten en 28 seconden, een gemiddelde van 55,3 km p/uur. Hij was 28 seconden sneller dan de Duitser Lennard Kämna en drie seconden meer op de Amerikaanse hardrijder Magnus Sheffield. Mike werd 63e op 1 minuut en 21 seconden van Ganna, nog altijd een gemiddelde van 49,94 km p/uur.

Omstandigheden: één bocht en veel regen

De biljartvlakke tijdrit werd verreden in regenachtige omstandigheden. Het wegdek was altijd nat. Soms met flinke buien, soms ook weer even droog. Het traject had weinig spannends en telde welgeteld één bocht. Dus gevaarlijk was het nu ook weer niet.

Eerst Bruno Armirail

De eerste serieuze tijd kwam op naam van Bruno Armirail. De renner van Groupama-FDJ mocht lang blijven zitten in de hot seat. De Pool Kwiatkowski en Gleb Syritsa kwamen in de buurt, maar miste enkele seconden om hem te kloppen. Magnus Sheffield lukte dat wel. De Amerikaan was maar liefst 26 seconden sneller dan de Armirail.

Tijdrit MikeLennard Kämna onttroont Sheffield

Michael Hepburn kwam dichtbij. De Australiër had de beste tijd bij het tussenpunt. Lennard Kämna, bij datzelfde tussenpunt nog tweede, wist Sheffield wel te verslaan. Hij was drie seconden sneller. De Italiaans kampioen tijdrijden, Ganna was bij het eerste tussenpunt negen seconden sneller dan Michael Hepburn, die tot dan de beste tijd had. Ganna, die wel in iets betere omstandigheden reed, had op de streep een flinke voorsprong op Kämna.

"Prima ingedeeld en goed gevoel"

Mike: “Ik kreeg nog een lekkere hagelbui over mij heen. Maar het liep wel lekker. Ik heb goed ingedeeld en mezelf dus niet opgeblazen. Het was daarom één van de weinige tijdritten, waar ik sneller was in het tweede gedeelte. Dus een prima test. In betere omstandigheden lijkt het er ook nog een beetje op. Maar goed, het gevoel was goed. Op naar de komende dagen.”

Hieronder de uitslag: