1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Wat een spanning in de finale van Le Samyn. Met nog 60 km te gaan was het al gedaan met de vroege vlucht van zeven, die een maximale voorsprong kreeg van zeven minuten. Diverse aanvallen volgden, ook de ploeg van Intermarché reed sterk en zorgde ervoor dat Mike in de ontsnapping van een twintig renners zat.

Alleen
De groep spatte echter uit elkaar. 6 renners vormden een kopgroep en daarachter Mike die alleen de aansluiting probeerde te maken. Tevergeefs bleek en Mike liet zich bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde inlopen door het peloton.

Achtervolgen
Soudal-Quick Step en Intermarché zetten zich op kop van het peloton om de zaak nog te redden. 14 km voor de finish was het gat tussen pelotonnetje en kopgroep nog maar 17 seconden. Even later leek de veer bij de achtervolgers gebroken, maar bij het bord van 4 km was de hergroepering toch een feit.

8e plaats
Op de Rue de Belle Vue, een kasseistrook, wisten enkele sterke mannen weg te rijden, maar een groepje met Mike kwam in de laatste kilometer aansluiten.


Milan Menten (Lotto) greep verrassend de winst voor Hugo Hofstetter (Arkéa) en Edward Theuns. In het gedrang plaatste Mike zich als 8e in dezelfde tijd als de winnaar.

 

Je zat in de kopgroep en toen? "Toen gingen ze demarreren. En je kan niet op alles reageren. Tja, dus moet je wat geluk hebben."
Alleen in de achtervolging … gewacht op de groep? "Toen inderdaad gewacht en Baptiste Planckaert op kop laten rijden om terug in koers te komen."
Hoe verliep die achtervolging? "Redelijk, maar de ketting sloeg steeds over, dus op de kasseien kon ik niet voluit gaan."
Slotkilometer? "Ook in de sprint een beetje ongelukkig. Ik moest nog remmen op 400 meter, dan wordt het lastig om weer terug op snelheid te komen. Maar daar is niet veel aan te doen."
Weer een mooi uitslag. Zelf tevreden? " Wederom niet goed niet slecht 😝"