1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het eindklassement van de Volta ao Algarve werd toch enigszins onverwacht gewonnen door Daniel Felipe Martínez. Hij eindigde op de slotdag als vierde in de tijdrit over 24,4 kilometer en steeg daarmee van de zevende naar de eerste plaats in het klassement. De dagwinst in de tijdrit ging naar de Zwitser Stefan Küng. Hij voltooide zijn tijdrit in 29 minuten en 34 seconden (gemiddelde van 49,515 km p/uur).

Tom Pidcock had na vier dagen Algarve de leiding. In de top tien stonden de renners slechts 32 seconden uit elkaar, dus het was nog veel mogelijk. Zeker omdat Ganna en Foss bij die tien stonden. Asgreen klokte al vroeg de snelste tijd. De Tsjech Mathias Vacek was daarna sneller. Daarna volgden snellere tijden van Nils Polit, Thymen Arensman en Rémi Cavagna. De Franse tempobeul liet de klokken stilstaan na 29:38 minuten

Zwitser Küng naar snelste tijd

Ook Cavagna kon evenwel niet lang genieten van de koppositie. Stefan Küng deed vier tellen van de tijd van de Soudal Quick-Step-renner af. Zegezeker was hij nog niet, want onder anderen Tobias Foss en Filippo Ganna kwamen in de fase daarna binnen. Beiden konden echter niet tippen aan de Zwitser. Foss gaf bijna een halve minuut toe, Ganna kwam tien seconden tekort. De Italiaan – vanochtend negende in het klassement – maakte nog wel kans op de eindzege.

Daniel Felipe Martínez (INEOS)

Tijdrit Algarve rit 5Magnus Cort ging hij voorbij, maar zijn ploeggenoot Daniel Felipe Martínez wist hij niet af te troeven. De Colombiaan klokte de vierde tijd op de streep, op slechts zes seconden van Ganna. In het eindklassement versloeg Martínez zijn ploeggenoot Ganna met twee seconden. Ilan Van Wilder, zevende in de daguitslag, vervolledigde het eindpodium. Tobias Foss pakte voor Jumbo-Visma een vierde plaats.

Mike 39e

Mike eindigde eindigde als 39e in 32:14 minuten. Ook hij kwam daarmee op een gemiddelde van meer dan 45 kilometer per uur. Bij de eerste tussentijd na 5 kilometer lag Mike op een 40e plek. Tien kilometer later (15 km) lag hij 37e

Mike: “Ik heb niet te gek gedaan, wel de renner voor me ingehaald. Dat geeft altijd wel moraal. Het had ’s morgens nog geregend en daardoor was het soms glad. Soms wat minder risico genomen en geprobeerd alvast wat te herstellen. Na de tijdrit nog wat bijgetraind. Opnieuw een goeie dag.
Op vijf dagen Algarve kijk ik tevreden terug. Ik heb mijn werk voor de ploeg goed kunnen doen. Het niveau in deze wedstrijd is zo hoog, dat er ook niet meer in zit. Nu kijken of we de volgende week nog kunnen overleven tot aan de finale.”

Hieronder de uitslag: