1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De eerste etappe van de Volta ao Algarve werd inderdaad de verwachte massasprint. Daarin deed de equipe van Uno-X het bijzonder goed. Alexander Kristoff won en zijn lead-out Søren Waerenskjold werd nog eens derde. Jordi Meeus werd tweede. De favoriet Fabio Jakobsen moest genoeg nemen met de vierde plaats. Mike werd 34e in dezelfde tijd als Kristoff.

De eerste dag stonden 200 kilometers op het menu met daarin enkele beklimmingen tot een hoogte van zo’n 400 meter. Niet zwaar genoeg om het de sprinters lastig te maken. Vijf renners kozen voor een vlucht met daarbij Alexander Kamp, Aleksandr Grigorev, António Ferreira, Rafel Lourenço en Sergio García. Geen namen waar het peloton van wakker ligt.

Tegenwind met controle door Soudal en BORA
De ploegen van Soudal Quick-Step en BORA controleerden de vlucht voor Jakobsen en Meeus. Voor Intermarché-Circus-Wanty was het niet nodig om het initiatief te nemen. Ook de voorsprong kwam met de tegenwind niet boven de 2:30 minuten. De temperatuur in Zuid-Portugal schommelde rond de vijftien graden. Toch zagen we veel renners met armstukken.

Uno-X-feestje
Het klimmetje op 20 kilometer van de meet zorgde ook niet voor problemen. De valpartij twaalf kilometer later zag er minder fraai uit. Er bleven drie renners achter, die wellicht de strijd moeten staken. Het bleef chaos tot op de streep. Pas in de laatste kilometer kregen de renners meer ruimte door de brede finishstraat. Intermarché zat op de tweede rij, maar kon met de Est Mihkels niet goed opschuiven. De sprint werd goed ingezet door Søren Waerenskjold. Hij maakte zo de weg vrij voor zijn Noorse kopman Kristoff, die Meeus voorbleef. Zelf maakte Waerenskjold het Uno-X-feestje compleet.

Algarve rit 1Mike: “Dat was geen gemakkelijke sprint, als die al bestaan. We hadden afgesproken om bovenaan op het laatste hupje goed bij elkaar te zitten en natuurlijk van voren. Halverwege werden we echter afgesneden en het plan was om zeep. We moesten van te ver komen. En er was ook geen tijd meer om op te schuiven. Achter me viel nog een renner, door een aantal uitwijkmanoeuvres. En toen was de streep er al en was het wel klaar.”

Hieronder verschijnt de uitslag, als deze bekend is op ProCyclingStats.