1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bij het ingaan de laatste honderden meters in Roquetas de Mar waren er geen gele helmen te zien, totdat Mike ineens op links de hele groep passeerde en sprinter Bonifazio afzette. Helaas kwam deze pas als 13e over de streep achter de verrassende Matteo Moschetti (Q36.5) die Arnaud de Lie en Jordi Meeus achter zich liet. Mike kwam als 33e binnen.

Het zwaartepunt van de Spaanse klassieker lag in de beklimmingen van de eerste koershelft. Daarna volgde een lange, vlakke uitloper richting finishplaats waar nog twee plaatselijke ronden moesten afgewerkt worden. Met nog zestig kilometer te gaan vormden de ploegen al sprinterstreintjes waardoor het snel gedaan was met de vroege vlucht van drie renners.

"Veel wind vandaag. Dat kan nog leuk worden", appte Mike vanmorgen al. En dat bleek: even brak het peloton en moesten groepjes – met ook renners van InterMarché – vechten om weer in de eerste groep te komen. Op wegen tussen kassen met groente en fruit verdween de wind en gingen de ploegen zich positioneren voor de verwachte massasprint. Dat lukt goed tot in de finale die over veel rotondes voerde. Ook het treintje van Intermarché kreeg het af en toe moeilijk in de nerveuze slotkilometers.

Goede lead-out leverde te weinig op? "Ja we werden verrast door de waaiers op 15 km.Iedereen sneed rotondes af waardoor we ineens van achter zaten en alles in waaiers uiteenviel. Vooral door superbeurten van Laurenz Rex en Julius Johansen  kwamen we zowaar nog terug in koers. Toen was het vrij chaotisch, maar lukte het toch nog in extremis om Nicollò Bonifazio van voren te krijgen. Maar daarmee had ie z’n sprint ook al gereden volgens mij … "
Tevreden over je koers? "Benen waren wel goed zelf, dus daar kan ik mee door!"
Zin in Portugal? " De mannen in Portugal waren vandaag weer goed, dus ik kijk uit naar de rest van de week, of na morgen dan, want dat wordt een lange dag in de auto 😅😅" [ Vandaag eindigden ploeggenoten Runne Herregots (2e), Rui Costa ( 4e) en Kobe Goossen (10e) van voren in de Figueira Champions Classic.]


Programma
Aanstaande woensdag start Mike in de Portugese Volta ao Algarva em Bicicleta. Deze vijfdaagse wedstrijd eindigt zondag 19 februari.