1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Nog twee wedstrijddagen voor Mike dit seizoen. Zondag Parijs-Tours en morgen Binche-Chimay-Binche, een wedstrijd over net iets minder dan 200 kilometer. Waarbij het parcours onveranderd bleef ten opzichte van het vorig jaar.

Parcours

De renners starten om 12.10 uur op de Grote Markt van Binche, de carnavalstad in de provincie Henegouwen. Via een relatief vlakke aanloop bereiken de renners na net geen vijftig kilometer Chimay. Nog eens veertig kilometer verder beginnen ze aan het lokale circuit in en rondom Binche. Het betreft hier een rondje van 16,2 kilometer, dat in totaal vijf keer moet worden afgelegd. Naar goede Waalse gewoonte gaat het constant op en af, en heeft ook de wind op de open, brede wegen vaak vrij spel.

Finish en tv

De finish wordt verwacht tussen 16.45 en 17.12 uur. Eurosport en Sporz zenden de wedstrijd uit vanaf 15.00 uur.

Jumbo-Visma

Christophe Laporte (rugnummer 81) start als kopman. Hij krijgt gezelschap van David Dekker (82), Eduardo Affini (83), Jesse Kramer (84), Owen Geleijn (86) en Tim van Dijke (87). Mike is herkenbaar aan het rugnummer 85. Ploegleider van dienst is Arthur van Dongen.

Mike: “Ja, de tweede van het WK is er bij. Laporte zal normaal gesproken de sprint gaan doen. Verder we zeker attent zijn en bekijken of er animo is om te koersen. En dan kunnen we wel mee doen. Van de andere kant draait het ook vaak uit op een sprint. Daarom wat lastiger te voorspellen. Als we koersen, doe ik in ieder geval mee.”