1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Sprintersploegen als Bora, Alpecin, Intermarché en Lotto hielden op de betonbanen in de slotronde het tempo hoog en zorgden – net voor de rode vod – voor een hergroepering. Een hectische slotkilometer wachtte het grote peloton.

Arnaud De Lie (Lotto) ging vroeg aan, maar op de licht oplopende finishstraat kon Jasper Philipsen (Alpecin) hem toch passeren. Groenewegen (BikeExchange) werd derde. Mike kon zich in het geweld niet goed plaatsen en kwam als 19e binnen.

Voorspelde sprint
In een Sporza-interview voor de start herhaalde Mike (rugnummer 51) zijn voorspelling van maandag: "Het mag koers zijn voor ons, maar 9 op 10 krijg je hier een massasprint." Door de huidige promotie- en degradatieregeling was deze namelijk voor enkele ploegen van groot belang. Bovendien stond er te weinig wind om verschillen te kunnen maken.

Beperkte voorsprong
Meteen na de start in Eernegem waren er verscheidene vluchtpogingen, maar pas na een half uur slaagde een kwintet erin weg te blijven. Het peloton geloofde het wel, genoot van de herfstzon en zorgde ervoor dat de voorsprong binnen de drie minuten bleef.

Jumbo actief
Bij het ingaan van de 9 plaatselijke ronden in Lichtervelde probeerde Jumbo iets op te zetten door aanvallen van de jonge renners uit het team. Helaas ontbrak de steun van andere ploegen. Toch maakten drie renners de oversteek naar de kopgroep, maar het peloton hield het verschil beperkt tot een halve minuut en kon toeslaan op de finishstraat.Massasprint niet te voorkomen?
"Nee, helaas, we hebben met de ploeg wel nog een finale op gang proberen te brengen, maar te veel ploegen wilden sprinten. De finale was zeer nerveus en gevaarlijk. We kwamen er niet echt uit en zaten ook wat te ver. Tja , liever recht blijven dan dat we hier onderuit gaan. Conclusie: we zijn niet aan echt  sprinten toegekomen."