1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Woensdag 21 september neemt Mike deel aan De omloop van het Houtland, een 1.1-koers die start Eernegem en eindigt met plaatselijke ronden in Lichtervelde. Maar liefst acht WordTour-teams trekken naar West-Vlaanderen, want sommige teams willen daar UCI-punten sprokkelen om de status voor volgende seizoenen veilig te stellen.

De rit gaat over 90 km in lijn en 9 plaatselijke ronden van 12 km.

Ploeg Jumbo-Visma
Mike (51) rijdt met zijn ploeggenoten Lars Boven (52), Jesse Kramer (53), Rick Pluijmers (54), Timo Roosen (55), Koen Bouwman (56), Tosh van der Sanden (57). 

Toch nog op de startlijst van Houtland?
"Als het goed is, wel. David Dekker is nog ziek. Met de huidige promotie- en degradatieregeling voor ploegen vind ik Houtland wel niet de mooiste koers. Waarschijnlijk wordt er toegewerkt naar een massasprint. Maar goed, we gaan er het beste van maken. Ik krijg de vrijheid om te sprinten, dus dat is wel leuk. Maar een beetje koers van tevoren zou wel leuk zijn."

Tv
De wedstrijd zal waarschijnlijk alleen live te volgen zijn in de aankomstzone op groot scherm. Thuis kan iedereen de wedstrijd live volgen via http://Sporza.be en de website http://Omloopvanhethoutland.be. Voor iedereen die in België woont, zijn de laatste twee uur van de koers als livestream op deze sites te zien.

Donderdag 22 september zendt Sporza om 13.30 uur een samenvatting uit van 15 minuten.