1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike beëindigde de Vuelta a España met een vierde plaats in de slotetappe van Las Rozas naar Madrid, een korte rit over 96 kilometer. De 21e etappe werd gewonnen door Juan Molano. Hij bleef de Deen Mads Pedersen en zijn ploegmaat Pascal Ackermann voor. Het eindklassement werd -zoals eigenlijk gisteren al bekend was – gewonnen door de Belg Remco Evenepoel.

Kort wedstrijdverhaal

Het verhaal van dit rit was natuurlijk kort. Na de tussensprint reden Julius Johansen en Luke Plapp weg uit het peloton. Ze reden ongeveer 15 tot 25 seconden voor het peloton uit. Bij het ingaan van de slotronde van 5,8 kilometer had het duo nog tien seconden. Ze leken drie kilometer voor de finish gegrepen te worden, maar versnelden nog en keer en dwongen de sprintersploegen tot het uiterste. In een lastige bocht op één kilometer werden ze gegrepen. We zagen Mike al attent als tiende door deze bocht gaan. Met een kleine tussenversnelling plaatste hij zich achter Pedersen

UAE domineert in sprint

UAE Emirates had de beste trein in die laatste kilometer en dat leek in dienst van Pascal Ackermann, maar het was verrassend genoeg Juan Sebastián Molano die van op de kop de sprint afrondde. Hij klopte dus en Ackermann. Mike en Danny van Poppel werden vierde en vijfde.

Mike: "Heb ik me gewoon zelf geplaatst. Al probeerden Sam Oomen en Chris Harper me soms wel nog te helpen. Ik zat ook waar ik wilde zitten, prima in positie. Maar kwam niet meer voorbij die mannen. Met de vierde plaats ben ik uiteindelijk gewoon op waarde geklopt. Dit was wat ik over had na drie weken Vuelta."