1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Solo onder de rode vod, het finishdoek in verte en dan schieten Mas en Evenepoel voorbij … De schitterde actie van Robert Gesink leverde slechts een derde plaats op en de prijs voor de strijdlust. Bij de tweede beklimming van de Alto de Piornal slaagde Robert Gesink erin koploper Gesbert te achterhalen en hem even later achter zich te laten. Solo ging hij richting eindstreep …

Drie man in kopgroep
Na vijftig kilometer wedstrijd zaten Mike en zijn ploeggenoten Sam Oomen en Robert Gesink al in een kopgroep van 42 renners. Blijkbaar waren ze hersteld van de Jumbo-baaldag na het uitvallen van Primoz Roglic. Snel liep de voorsprong op naar acht minuten, want niemand uit de vluchtgroep stond kort in de rangschikking. Door aanvallen van de klassementsmannen in peloton slonk de marge toch snel.  

Tot de zware klim
Bij het begin van de eerste zware klim – 50 km voor de aankomst – verdween Mike met veel anderen uit de kopgroep. Met een achterstand van ruim achttien minuten op winnaar Evenepoel kwam hij in het gezelschap van Chris Harper als 62e boven op Alto del Piornal. In het klassement stijgt hij naar plaats 103. Door zijn zege blijft Evenepoel uiteraard leider in de Vuelta.

 
Afgehaakt bij voorlaatste klim. Te lastig?
"Omdat er veel renners zijn die harder dan ik een berg op kunnen, ja 😜"
Drie man in de vlucht. Van tevoren bedacht?
"Ja, we moeten er het beste van maken nu Primoz weg is. Dus dat doen we. We kunnen allemaal ook maar wat meerijden, maar daarvan wordt natuurlijk niemand vrolijk."
Wat een domper die finale met Robert ...
"Inderdaad, want je ziet dat zijn actie hem bijna een overwinning oplevert!"