1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De zeventiende etappe werd in eerste instantie opgeschrikt door het uitvallen van Primoz Roglic. Hij ging niet meer van start. De rit zou in de smaak vallen van de vluchters. De Colombiaan Rigoberto Urán was uiteindelijk de beste renner uit de kopgroep van dertien. Hoewel de overgebleven Jumbo-renners diverse pogingen ondernamen, was uiteindelijk niemand mee in de kopgroep.

De strijd bij de favorieten leverde niet heel veel tijdsverschillen op. Remco Evenepoel had de controle in handen, reageerde op een aanval van Enric Mas en liet alleen João Almeida wegrijden. Met veel anderen die bij het begin van de slotklim afhaakten, arriveerde Mike een zestal minuten na aankomst van de favorieten. Hij werd 62e en staat nu 116e in het klassement.

Dertien vluchters
Na 40 kilometer koers wist een groep van dertien renners weg te rijden: Quentin Pacher (Groupama-FDJ), Clément Champoussin, Bob Jungels (AG2R Citroën), Gino Mäder, Fred Wright (Bahrain Victorious), Jesus Herrada (Cofidis), Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Lawson Craddock (BikeExchange-Jayco), Alessandro De Marchi (Israel-Premier Tech), Elie Gesbert, Simon Guglielmi (Arkéa-Samsic) en Marc Soler (UAE Emirates). Langzaam wisten de dertien hun voorsprong uit te breiden tot meer dan twee minuten. Later kon het verschil zelfs oplopen tot ruim zeven minuten.

Slotklim maat de verschillen
Lawson Craddock begon solo aan de slotklim naar Monasterio de Tentudía van 10,3 kilometer aan 5%, maar dat vertekende vanwege een kort stukje afdaling halverwege de klim. Craddock hield goed stand en verdedigde een voorsprong van ruim 20 seconden, maar kreeg ook Champoussin, Pacher, Urán, Soler, Elissonde en Herrada achter zich aan in de laatste vier kilometer. In de laatste kilometer sloten Urán en Herrada aan bij Craddock. Later ook de andere twee.

In een man-tegen-mangevecht was Urán de sterkst. De Fransman Pacher strandde op de tweede plaats, voor Herrada. In het peloton kon alleen João Almeida ontsnappen aan de aandacht van Remco Evenepoel. De Belg smerde López en Ben O’Connor nog wel wat seconden aan in de laatste honderden meters.

Mike: "De dag voor het eerst zonder Primoz werd een beetje doelloos. We waren van plan mee te zitten, maar de groep reed weg op een bijzonder lastig momentje. Toen maar overgeschakeld naar de spaarmodus voor morgen."