Dinsdags was de Nacht van Woerden, op een atypisch crossparcours met veel verharde gedeeltes reed ik mijn 2e wedstrijd van het seizoen tussen de profs.

Ik startte goed en al snel reed ik samen met Bart Aernouts, Marcel Meisen en ploegmaat Niels Wubben aan de leiding. Halfweg viel ik aan, maar even later ging ik onderuit. Ik moest wisselen, maar voelde me toch beter op mijn eerste fiets en wisselde weer terug. Ondertussen kwam ik op de 6e plek te zitten, vlak achter de kop. In de enerlaatste ronde probeerde Aernouts het, maar Meisen en de teruggekomen Twan van den Brand bleven eraan hangen. Met het ingaan van de laatste ronde sloot ik weer aan en pakte ik meteen de leiding. Vrij snel daarna ging Meisen mij voorbij en maakte er een snelle laatste ronde van. Ik kon net niet mee, maar kon wel wat voorsprong nemen op Aernouts en van den Brand, ik eindigde uiteindelijk als 2e..

 

Zaterdag was de tweede Wereldbeker manche van het seizoen, in het Tsjechische Tabor. Ik startte goed en al snel zat ik op kop, totdat Gianni Vermeersch mij voorbij ging en wegreed. Even later deed Mathieu van der Poel hetzelfde toen hij over de balken sprong. Wout van Aert probeerde nog er naar toe te rijden en ik kon nog net aanpikken. Ik kwam wat meer in mijn ritme en nam over van van Aert, net toen Vermeersch moest passen bij van der Poel. Met nog 2 rondes te gaan kreeg ik dan last van mijn rug, moest ik van Aert laten rijden en hield ik net genoeg over om het sprintende pelotonnetje voor plek 5 voor te blijven.

Een dag later was iedereen alweer te vinden in het Belgische Ruddervoorde voor de opening van de Superprestige. Ik nam weer kopstart en reed (door foutjes van de mannen achter mij) al direct weg. Aan het einde van ronde 1 sloot van der Poel aan en al snel voelde ik dat dat tempo te hoog lag. Binnen een halve ronde moest ik er af en viel ik terug tot bij Vanthourenhout en van Aert. Door wat foutjes moest ik ook die laten gaan, maar de nummer 5 Vermeersch kon ik op afstand houden. Totdat ik nog wat meer fouten begon te maken en Vermeersch aansloot. Vervolgens reed ik nog maar eens slecht door de zandbak en moest ik ook Vermeersch laten gaan. Wel won ik nog een plaats doordat van Aert last had van een afgelopen tube. Een weekend met 2 4e plaatsen dus..