1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

 Al na een 40 km koers was Mike met een kopgroep van 32 man vertrokken. Bijna alle ploegen hadden iemand in de vlucht en dat betekende dat de voorsprong tot meer dan tien minuten kon oplopen.

Slotklim
Bij het opgaan van de slotklim naar de aankomst op Peñas Blancas viel de kopgroep uiteen. Mike wist dat hij er verstandig aandeed om hier in eigen tempo naar boven te rijden. Uiteindelijk arriveerde hij daar als 44e. Zijn achterstand op winnaar Carapaz bedroeg ruim 14 minuten.

Derde Nederlander
Wilko Kelderman was met zijn tweede plaats de eerste Nederlander, Thijmen Arensman (24e) de tweede en Mike de derde.Val

Een val in het peloton van leider Evenepoel zorgde voor opschudding, maar uiteindelijk geraakte hij niet in de problemen.

Klassement
In de daguitslag was Evenepoel (15e) eerste renner van het peloton, Roglic werd 17e. De laatste liep iets in op de rode trui door onderweg meer bonificatieseconden te pakken. Mike staat nu 127e in het algemeen klassement. Morgen staat een vlakke rit op het programma.


Je was de verrassing in de kopgroep?
"Haha, ja foutje. We wilden iemand meehebben, dus schoof ik ook een paar keer mee. Dat was natuurlijk een goed teken, want aan zoiets heb ik afgelopen dagen niet kunnen of hoeven  denken.
Goede samenwerking?
"In de groep wel zo veel mogelijk gespaard en later nog een halve kilometer Primoz bij kunnen staan toen die terugkwam aan het front. Maar daar was mijn steun vrij beperkt 😅"
Tevreden over je dag?
"In ieder geval weer goed doorgekomen. Hopelijk gaat het vanaf nu weer relatief beter en beter."