1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

"Nog niet fit. Hopelijk gaat het straks op de fiets wat beter", appte Mike vanmorgen. Gisteren voelde hij zich namelijk al niet goed en kwam hij op achterstand binnen. Meteen na de start van deze klimetappe ging het wegdek al omhoog. En … geen Mike meer te zien in het peloton.

Ellende onderweg
Gelukkig dook zijn rugnummer 8 weer op na de eerste top. Noodgedwongen bleef hij lang achter in de groep rijden, terwijl zijn ploeggenoten voorin een treintje vormden voor Roglic. Uiteindelijk moest hij – net veel anderen lossen – en wachtte hem een lange, ellendige tocht naar de top van de Colláu Fancuaya. Als laatste renner (169e) kwam hij daar over de streep. Met een fluitje in de mond kon hij na een korte verzorging rechtsomkeer maken en de afdaling nemen op zoek naar de teambus.

Favorieten
Al snel reed kopgroep weg en het duurde tot de zware slotklim dat de favorieten het resterend pelotonnetje uit elkaar reden. Vluchter Jay Vine won zijn tweede etappe en nam ook de bollentrui over Langelotti, die geen punten pakte en met een sleutelbeenbreuk de strijd moest staken.

Cijfers
Roglic kwam in het spoor van leider Evenepoel boven en steeg naar plaats 3 in het klassement. Zijn achterstand is een minuut. Mike zakte enkele plaatsen in het klassement: 143e op 1:32:06.

Ellende vandaag?
"Zoiets eigenlijk. Vanmorgen moest ik al een keer overgeven. Onderweg heb ik ook niet veel kunnen eten. Hopelijk lukt dat straks wel en ook morgen, want anders wordt een lastige etappe die bergrit naar Nava …"